Meer dan

100

Vrienden

20 PO punten per jaar

Verdieping met plezier

Neem contact op

 

prof. mr. A.A. (Stijn) Franken

STIJN FRANKEN

Stijn-Francken

OVER STIJN

Stijn studeerde rechten in Tilburg aan de universiteit van die stad en promoveerde vervolgens in 1993. Later dat jaar  wordt hij beëdigd als advocaat in Den Haag. Hij heeft zich sindsdien toegelegd op de rechtsbijstand in strafzaken. In 1998 werd hij advocaat in Amsterdam. Sinds 2003 is hij bovendien hoogleraar straf(proces)recht aan de Universiteit Utrecht.

Stijn is bovendien lid van de Adviescommissie Afgesloten Strafzaken, bestuurslid van de Nederlandse Juristen Vereniging en lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS). Hij heeft vele publicaties op het terrein van het straf(proces)recht op zijn naam staan. In zijn praktijk richt Stijn zich op de behandeling van cassatiezaken bij de Hoge Raad der Nederlanden en op (vaak omvangrijke) strafzaken die bij de rechtbanken en gerechtshoven worden behandeld.

Stijn is al sinds 2010 dé hoofddocent van Advocatenpunten. Op de tweede dag van Strafrecht & Co schudt hij de cursist wakker op de cursus Materieel strafrecht.

“Er wordt steeds meer verwacht van strafrechtadvocaten. Als zij hun werk niet goed doen, kunnen verdachten daarop worden afgerekend”